söndag 30 december 2012

The Makaron på Majeka House!

Sydafrika är mycket berömt för sina goda mat. I Kapregionen finns en tio i topp lista och för att komma upp på denna lista är konkurrensen bland restaurangerna knivskarp. The Makaron på Majeka House har inte lyckats ta sig upp på listan ännu men det är helt klart en tidsfråga. Målet att komma dit uttalades tydligt vid vårt lunchbesök av Josephine, restaurangchef och sommelier på Makaron, tillika svenska!
Nöjda inväntar vi dagens fröjder, sommarlunch med förrätt och huvudrätt för det facila priset av 150 Rand
(en rand = ca 80 öre)
Vi hade hört mycket gott om detta ställe, ett litet hotell med 22 rum och känt för sin goda mat till mycket rimliga priser. Vi blev inte besvikna, här sitter vi på verandan omgivna av blommande och prunkande rosor utanför fönstren. När det blev lite varmt eller om någon liten fluga blev närgången så startades ett litet duschsystem, som sprutade en lätt fuktig dimma över oss alla, fantastiskt skönt!
På het saltsten från Himalaya tillagar vi en liten forellbit från Lourensford river, 30 sekunder på vardera sidan, klar att njuta tillsammans med lite creme fraichemousse, en liten extra matfröjd före förrätten, så gott!


Josephine, utbildad på Grythyttan och arbetstagare på ett antal restauranger i Göteborg, i berättartagen
Till vår goda meny introducerade Josephine ett av sina egna favoritviner, en Chenin Blanc från vingården Stellenrust och den tyckte vi var mycket god! Den gick mycket bra både till sommarsallad och den goda fisken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar